IT Tech Trend Show

Iskolánk 2 csapattal mutatkozott be a 2019.12.03-án (kedden) megrendezésre kerülő egész napos IT Show-n a Szent Györgyi Albert Agórában.

Sokféle, IT szektorban munkálkodó cég, ilyen területen oktató egyetem, közép- és általános iskola képviseltette magát.

Az általános regisztráció után csapataink meghallgatták a köszöntőt, majd néhány érdekes bemutató után az 1. csapat kapott szót.

A 11. F osztályos Kovács Márton, Pap Gergő és Simon István 15 percben mutatta be ’Traffipax modellautóknak’ című prezentációját. A diákok beszéltek magukról, a csapat feladatairól, amelyet 2 évvel ezelőtt még 9. osztályos korukban fejlesztettek. Végül a versenyen elért helyezéseiket mutatták be.

Ebédszünet után került sor a 2. csapatra. A Llama’s csapat az ’Akadálymentesítés a mindennapokban’ című kiselőadást tartotta meg. A csapat tagjai a 10. E osztályos Horváth Kinga, Lakos Csongor, Légrádi András és Boros Olivér voltak. Röviden beszéltek az EPAM által szervezett versenyről, amelyen részt vettek és a 2. helyezést hozták el. A bemutató végén pedig betekintést nyújtottak a közönség számára abba a Scratch programba, amelyet a verseny során fejlesztettek.

A diákok pozitív élményekkel tértek vissza az iskolába. Fontos dolognak tartják, hogy részt vehettek egy ilyen magas színvonalú rendezvényen.

A Tech Trend Show-ról beszámolt a Délmagyarország is.