Munkába állási nehézségekkel küzdő fiatalok segítése

Kedves végzett Tanulóink!

A Szegedi Szakképzési Centrum kiemelt feladatának tekinti tanulóinak segítését az iskola elvégzését követően is.

Ezért támogatja a Civil Közösségért Alapítvány EFOP – projektjét, amely a pályaválasztási/munkába állási nehézségekkel küzdő fiatalok önkéntes munkavállalását inspirálja, motiválja, mentorokkal segíti Csongrád megyében.

Célcsoport a 18 évesnél idősebb, de 22. életévüket még be nem töltött fiatalok, akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, és aktív hallgatói, tanulói jogviszonnyal, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek.
Közvetlen célcsoportját azok a fiatalok adják, akik élethelyzeti krízissel és ebből adódó pályaorientációs/munkavállalási nehézséggel küzdenek. 

A fiatalok az önkéntes tevékenység közben kipróbálják magukat, fejlődik gondolkodásuk, ezzel együtt a munkával kapcsolatos terveiket is átgondolhatják.
A jelentkező az önkéntes tevékenység keretében fél éven át havi 80 órányi, az önkéntes fiatal által kiválasztott szervezetnél feladatokat lát el ingyenesen, ellenszolgáltatás nélkül, az alábbi kötelezettségek és juttatások vállalásával:

  • Fél évig havonta minimum 80 órában feladatokat lát el a befogadó szervezetnél.
  • A program biztosítja 6 hónapon át az egészségügyi járulékát.
  • Az Alapítvány költségére (vagyis az önkéntesnek ingyenesen!) megszerezheti a jogosítványát vagy felkészülhet nyelvi modulokkal a nyelvvizsgájára, a program által finanszírozva, megközelítőleg 200.000 Ft értékben.
  • Mindeközben egy tanácsadó/mentor segíti munkavállalási és egyéb életviteli kérdésekben, pályaválasztási, pszichológusi tanácsadásban is részesül, a tanácsadó mellett bevont szakértőktől is segítséget kap.

A magyar társadalom számára legfontosabb önkéntes tevékenységi területek: a szociális, a honvédelmi, a katasztrófa védelmi, a mentőápolói, a gyerekjóléti alapellátás területei. 
A kormányzat nem titkolt célja, hogy a fent nevezett területek humánerő utánpótlását is segítse ezzel a programmal.

További információ kérhető a következő elérhetőségeken:

Habina Péter
Szegedi Szakképzési Centrum
Felnőttképzési osztályvezető

Telefon: 62/ 554 – 275
E-mail: habina.peter.szszc@gmail.com