Üzemlátogatás és kirándulás Pécsett

Április 13-án a 11.F osztály ellátogatott az IT Services Hungary pécsi telephelyére. A cég százezer forint erejéig fedezi az utazás költségét a középiskolás osztályok számára. Az IT Services Hungary (ITSH) mint a T-Systems International 100 %-os magyar leányvállalata 2006-ban jött létre Budapesti telephellyel. Azóta már Pécsett, Szegeden, Debrecenben is foglalkoztatnak szakembereket. 

Az ITSH jelenleg az ICT-szektor és a teljes magyar munkaerő-piac egyik vezető munkahelye is. A European Business Awards üzleti verseny európai szervezőbizottsága a legjobb munkahely címért pályázó cégek közül  a 2014-2015-ös év magyar győztesének (National Champion) az „Employer of the Year” kategóriában az IT Services Hungary-t választotta.  2015-ben lépte át a 4 ezer főt az IT Services Hungary-nál foglalkoztatottak létszáma. A vállalat a munkahelyteremtéssel összefüggő regionális fejlesztéseiért az „Év befektetője díj” nyertese lett.

Megtudtuk, hogy a Nagy Lajos király útján lévő irodakomplexum közel kétszeresére bővült a közelmúltban, és ez nem csupán házon belüli költözést jelentett, hanem új munkahelyek létrehozását is, hiszen 2018 év végig legalább további 200 fővel bővül a pécsi szolgáltató központ már ma is több mint félezres létszáma. A pécsi telephely cégeket szolgál ki, nem magánszemélyeket.

Megnézhettük az egész irodaházat, amiben az alkalmazottak a legmodernebb körülmények között dolgozhatnak, láthattuk, hogy figyelmet fordítanak arra is, hogy munka közben a dolgozók ki tudjanak kapcsolódni, van az épületnek egy panorámás terasza, az alagsorban pedig egy rekreációs szobája, ahol csocsózni, billiárdozni lehet. De azt is láttuk, milyen komoly biztonsági előírások vannak, hogyan lehet kártyával belépni a helyiségekbe, illetve néhol dupla biztonsági rendszer van, a kártya mellett még kódot is kell használni. 

A cég részéről Pap Bence HR-es fogadott minket, illetve csatlakozott hozzá egy marketinges kolleganő is. Elmondták, hogy akár középiskolai érettségi után is van esélye egy diáknak bekerülnie a céghez, pláne, ha jó nyelvtudással rendelkezik, (elsősorban német, de persze az angol is fontos) és olyan részterülethez ért, amihez viszonylag kevesen. Nagyon rugalmas a munkavégzés, a németországi anyacéghez közvetlenül itthonról is be lehet dolgozni. Meséltek arról, hogy milyen profi módon vezényel le a cég egy költözést, esetleges meghibásodást, úgy, hogy a partnerek észre se vegyék. Megosztották velünk a külföldi munkavégzés tapasztalatait is, és arról beszéltek, hogy sokkal jobban érzik itthon magukat, ez fontosabb számukra, mint a külföldi, esetleg valamivel magasabb fizetés. A marketinges elmondta, hogy humán érdeklődéssel is lehet a cégnél dolgozni, szükségük van a jól kommunikáló, jó szervezőkészségű munkaerőre.

Mindenkinek kedveskedtek egy logós zsákban egy kis ajándékkal: céges tollal, jegyzetfüzettel, stresszoldó labdával.

A szegedi telephely még kevesebb létszámmal működik, de folyamatosan bővülni fog, tehát érdemes figyelemmel kísérni, milyen szakembereket keres. 

A látogatás után volt lehetőségünk egy nagy sétát tenni Pécs belvárosában. A török kori emlékek, a környező hegyek teljesen más arculatot adnak ennek az egyetemi városnak, mint amit Szegeden megszoktunk. A ragyogó időben a Széchenyi tér érintése után felsétáltunk a Bazilikához, majd megnéztük a Barbakán bástyáját is. A busz felvitt minket a tettyei romokhoz, ahol szép panoráma tárult elénk, és kicsit pihentünk a hazaindulás előtt.

Mindenki nagyon jól érezte megát ezen a kiránduláson, összekapcsoltuk a szakmai ismeretszerzést egy kellemes szabadidős kikapcsolódással.