Vízügyi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny - 2018. április 18-20. - MISKOLC

Az idei tanévben a Misckolci Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma adott otthon a vízügyi szakképesítések OSZTV döntőjének.

Az ország vízügyi képzést folytató iskolái közül 16 tanuló, a legjobbak jutottak a döntőbe. Szakmánkat és iskolánkat a vízügyi technikus osztályunkból 4 tanuló képviselte: Gere Balázs, Kovács Róbert Bence, Makra István Gergő és Pap Roland.

Az időjárás végig kedvezett a verseny szervezőinek, gyönyörű napsütéses idő volt végig. Az első versenynapon a szóbeli megmérettetés várt a tanulókra, majd másnap a gyakorlati versenyfeladatok következtek; gépészeti, mérési és vízkárelhárítási feladatokat oldottak meg.

Az első nap estéjén Miskolcon egy belvárosi sétát tettünk, majd a szállásra vittek bennünket. A második napi, gyakorlati versenyidőtartama alatt a kísérő tanárok a diósgyőri várba és a Pannon-tenger Múzeumba látogattunk. A vacsorát követően a diákok Miskolc ElmeHázában folytatták a napot (ez nevével ellentétben nem egy bolondok háza, hanem egy elme játékot, gondolkodást, csapatmunkát igénylő játék és szórakozás), a kollégák pedig szakmai beszélgetést folytattak.

Harmadik napon került sor az eredményhirdetésre, mely során az összesítés során Pap Roland 4. helyezést ért el, és mindemellett mind a négyen a versenybizottág különdíjában részesültek. Mivel mindegyikük teljesítette a versenykiírásban meghatározottakat, így nekik négyüknek sikerült a rendes vizsgaidőszak előtt 1 hónappal megszerezniük az OKJ-s szakmai vizsgáról a felmentést, mégpedig 100%-os jeles eredménnyel.

A felkészítő tanároknak, Lippai Mártának (gyakorlati - írásbeli), Németh Csabának (gyakorlati), Tar-Magyar Tündének (szóbeli) dr. Olasz Sándornénak (gyakorlati), Pándiné Bakos Eszternek (szóbeli) ezúton is köszönöm a munkájukat.
Gratulálok a versenyzőknek és további sok szép szakmai sikert kívánok az életben!

Horváthné Papp Márta
(környezetvédelem-vízgazdálkodás munkaközösség-vezető
Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgmináziuma és Szakközépiskolája)