Békefutás 2019. május

A Peace Run a 6 földrész több mint 150 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy fejlessze a nemzetek közötti barátságot. 2019-ben Magyarországon a váltófutás Szegedről indult május 20-án és 5 napon keresztül haladt, 333 km-t megtéve ért véget május 24-én.

A Peace Run egy ünnepsorozat, amely végigvonul megyéken, országokon, földrészeken - az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömet hirdet. Ez a hatalmas rendezvény különféle kultúrájú, bőrszínű, politikai és vallási meggyőződésű embereket kapcsol össze, akik úgy érzik, hogy a világ egy napon az egység és a harmónia otthona lehet.

A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A harmóniát jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. Ehhez a rendezvényhez csatlakozott iskolánk sportágazatos tanulóinak többsége és több kollégánk is. Többen kezükbe foghatták azt a fáklyát, amely a harmóniát jelképezi és ezzel részesei lehettek, ha csak rövid időre is e nemzetközi eseménynek.