Diákolimpia beszámoló

2018.11.12-én (hétfőn) került megrendezésre a V-VI. korcsoportos, fiú kézilabda diákolimpia körzeti döntője.

Fiaink az Eötvös József Gimnázium legjobbjai ellen léptek pályára, hogy a döntőbe verekedjék magukat. A mérkőzés jól indult számunkra, 2-3 gól előnnyel haladtunk a cél felé. A második félidőben sajnos visszább esett a teljesítményünk a kevés cserelehetőség miatt. Folyamatos 2 perces büntetéseink után az Eötvös ellépett 2 góllal. Mindössze 5 perc volt vissza a teljes játékidőből, amikor a srácok megrázták magukat és a lefújás pillanatáig hihetetlen küzdelem után kiegyenlítettek. 7 méteresekkel dőlt el végül a mérkőzés. Nyolc büntető kör zajlott le, mikor egyik játékosunk kihagyta a 7 méterest, ezzel az Eötvös Gimnázium jutott tovább a döntőbe.

A harmadik helyért a Batsányi János Gimnázium (Csongrád) fiaival kellett megmérkőznünk. A mérkőzést a fiúk nyugodt, higgadt, látványos játékkal több, mint 10 góllal nyerték.

Iskolánk a körzeti diákolimpiát a harmadik helyen zárta.

Az elveszített elődöntő ellenére is 110%-ig elégedett vagyok minden játékosunkkal és kimondhatatlanul büszke vagyok rájuk.

Győzni akarásból, elszántságból és odaadásból ötösre vizsgáztak, igazi bajnokként viselkedtek.

Ernest Hemingway egyszer azt mondta: "A sport megtanít becsületesen győzni és emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít."

Azt hiszem ma eleget tettünk ennek.

A csapatból kiemelném Szeszták József és Nagy Balázs játékát.

Csonka Viktor (testnevelő)