Közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazat

Vasútforgalmi szolgálattevő szakma

Mindannyian - vagy majdnem - úgy növünk föl, hogy játszunk a gondolattal: vasutasok vagyunk. Dübörgő, száguldó monstrumok, utasok százai függnek egyetlen mozdulatunktól. Egy igazi álom válhat valóra. Az ország legnagyobb munka családja vár, folyamatos előrelépési lehetőséggel. A vasúton csak a pálya kötött, a lehetőségeid nem. Mozdonyvezető, gépész, távközlős, informatikus, forgalmi szolgálattevő, és még sok más munkaterület vár, ha minket választasz. Tanulószerződés, ösztöndíj, folyamatos továbbképzési lehetőség áll előtted. Egy biztos választás: vasút!

A vasútforgalmi szolgálattevő a vasúti üzemirányító központtal együttműködve, az utasítások előírásainak és a technológiáknak a betartásával szervezi, irányítja és lebonyolítja a felügyeletére bízott területen (állomás, nyíltvonal, vonalszakasz), a vonatközlekedést és a tolatási mozgásokat. 

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakma

Ha kíváncsi vagy, mi áll a siker mögött és milyen utak vezetnek oda, ha gyakorlatias, kreatív vagy, és vágysz a sikerre, akkor nem kerülheted el a logisztikát! Ha meg akarod tudni a kereskedelem, szállítás, raktározás, gyártás-tervezés, hova tovább: a fejlődés titkait, itt az idő, hogy együtt fejtsük meg! Köztünk a helyed!

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása. 

A logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban kiválasztani az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási módot, szükség szerint megtervezni az útvonalat.

Kapcsolatot tart a különböző közlekedési hatóságokkal, szervezetekkel. Elkészíti a szállítmányozási szerződés tervezetét. Kockázatot csökkent a kereskedelmi ügyletnek megfelelő szállítmánybiztosítási ajánlattal.

Gondoskodik a különböző fuvarozók információkkal való ellátásáról. Részt vesz a különböző fuvareszköz-, illetve árukárok kivizsgálásában, intézi a kárügyeket. Ellenőrzi és kiadja a különböző fuvarokmányokat. 

Közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazat