Oltási kampány - 2021.08.30-31./09.02-03.

Oltási kampány - 2021.08.30-31./09.02-03.

Tisztelt Szülő/Tanuló!

Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.

Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a tanévkezdésre az iskolákban azon tanulók számára is megszervezi az oltás lehetőségét, akiknek az elmúlt hetekben bármilyen okból nem volt alkalmuk az internetes regisztrációra és az oltásra.

Az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok, szakképzésben oktatók és a diákok átoltottsága.

Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.

Az a szülő/nagykorú tanuló, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét/magát legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti.

Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internetes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.

1. Amennyiben nem kíván élni gyermeke/nagykorú tanuló esetén saját maga számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke/nagykorú tanuló egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 25-ig az oltas.gdszeged@gmail.com e-mail címen.

2. Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke/a nagykorú tanuló még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 25-ig jelezze vissza az oltas.gdszeged@gmail.com e-mail címre.

 

  • Az iskolai oltások napjai:

Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:

  • augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,
  • szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.
  • Az oltás Pfizer-vakcinával történik.
  • Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.

Amennyiben a mellékelt jelentkezési lap és hozzájáruló nyilatkozat kinyomtatására és elektronikus visszaküldésére nincs lehetősége, úgy az iskola portáján ( Szeged, Mars tér 14.) az üres nyomtatványok átvételére folyamatosan (hétvégén is) lehetőséget biztosítunk, illetve a kitöltött és aláírt dokumentumok leadhatóak (hétvégén is) a portán.

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke/nagykorú tanuló pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.

Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére.

Bízom benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.

Szeged, 2021. augusztus 18.

Tisztelettel:

                                                                                                          Tímár Csaba

                                                                                                             igazgató