Főigazgatói tájékoztató - 2020.03.15.

Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Kedves Kollégák!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet, valamint „A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 (III. 14.) Korm. határozat alapján 2020. 03. 16-tól iskoláinkban bevezetésre kerül a tantermen kívüli, digitális munkarend, melynek során a tanulók az iskolát kivételes esetektől eltekintve nem látogathatják!

A tantermen kívüli digitális munkarend bevezetésének előkészítésére elrendelem a tanítás nélküli munkanapot 2020. 03. 16. és 2020. 03. 17. napjára. 

A tanítás nélküli munkanapokon a tanulóknak elérhetőnek kell lenniük az osztályfőnökük számára a helyben szokásos módon. 

2020.03.16-án hétfőn az iskolákban tantestületi értekezletek lesznek az egészségügyi szabályok betartása mellett, melyen minden kolléga megkapja a megfelelő informatikai hátteret és információt, hogy az új feladatokat minél hatékonyabban láthassa el. A tantermen kívüli oktatás előkészítése már napok óta zajlik, melyben az iskolák aktívan részt vesznek, hogy a profiljuknak, a tanulóknak, pedagógusoknak leginkább megfelelő rendszer kerüljön kiválasztásra és annak használatát minden érintett a legrövidebb idő alatt megismerhesse, megtanulhassa.

Az iskolai étkeztetéssel kapcsolatos igények felmérése már folyamatban van az iskolákban, de március 16-án minden megrendelt étel kiszállításra kerül a tanuló intézményébe, melyet kidobozolt formában, aláírási kötelezettség mellett lehet átvenni a középiskolások esetében 11.30-tól 13.00 óráig.

Kérjük a szülőket, a törvényes képviselőket, hogy amennyiben úgy döntenek, hogy a továbbiakban nem kívánják igénybe venni az étkezést, akkor annak lemondásáról intézkedni szíveskedjenek az ETELKA Portálon, vagy a kozetkeztetes@ngsz.hu e-mail címen, illetve a 62/561-960-as telefonszámon.

kollégiumi ellátás szükség esetén, speciális helyzetben a szigorú járványügyi szabályok, előírások mellett biztosított. Ennek ellenére azt szeretném kérni, hogy amennyiben lehetséges, csak a legszükségesebb esetben maradjanak a tanulók a kollégiumban. 

Tisztelt Szülőket arra szeretném kérni, hogy azzal segítsék a tanév sikeres teljesítését, hogy ebben helyzetben még nagyobb figyelemmel kövessék gyermekeik tanulmányait, otthoni tanulásukat, felkészülésüket. Az iskoláktól a helyben szokásos módon (honlap, KRÉTA, e-mail, Facebook oldal), illetve az osztályfőnökökön keresztül minden szükséges információt hamarosan meg fognak kapni a digitális munkarendről.

Kedves Diákok tőletek pedig felelősségteljes, komoly hozzáállást szeretnék kérni, hogy az iskolákban dolgozó kollégák útmutatásai, online tanórái, tananyagai, jegyzetei segítségével sikeres tanévet tudjatok teljesíteni. A tantermen kívüli oktatás nem tanítási szünet, hanem egy lehetőség a tanév folytatására.

Kérek mindenkit együttműködésre, türelemre, összefogásra és felelősségteljes viselkedésre!

Segítő együttműködésüket köszönöm! 

Erdélyi Margit, főigazgató, Szegedi Szakképzési Centrum