Microsoft IT Akadémia Program

Microsoft IT Akadémia Program

Iskolánk csatlakozott a Microsoft IT Akadémia Programhoz, amelynek célja, hogy a tanuló ifjúság minél szélesebb köre számára elérhetővé tegye a piacképes, korszerű tudás megszerzésének lehetőségét.

A program lényege, hogy a Microsoft lehetőséget biztosít iskolánknak arra, hogy Hivatalos Microsoft Tananyagokra épített kurzusokat tartsunk saját órarendünkbe integrálva.

A tananyagok főképp a szervertermékek és a fejlesztőeszközök oktatására vonatkoznak.

A hivatalos tananyagok használata lehetővé teszi, hogy a diákok felkészüljenek a Microsoft Certified Professional vizsgák letételére.

Az MCP vizsga az első lépés a magasabb szintű Microsoft bizonyítványok (MCSE, MCSD, MCDBA stb.) felé, amelyek az információtechnológiai tudás elismert és a piacon nagyra értékelt bizonyítékai.

A program előnyös a diákoknak, mert:

  • Azonnal eladható, naprakész IT képzést kapnak piaci értéknél jóval olcsóbban
  • A képzésre a megszokott iskolai környezetben és tanárokkal kerül sor
  • Világszinvonalú technológiai tananyagok segítik a felkészülést
  • On-line tananyagokhoz való hozzáférés válik lehetővé
  • Kedvezményes MCP (Microsoft Certified Professional) vizsgát tehetnek.
  • Nemzetközileg elfogadott MCP (Microsoft szakértői minősítés) tanusítványhoz juthatnak
  • Terv: az általános oktatás keretében a 10., 11. évfolyamtól

Az MCP vizsga úgynevezett zártkönyves vizsga, azaz a vizsgázók a ruházatukon kívül még egy tollat sem vihetnek be magukkal, sőt a karórájukat is kint kell hagyniuk. A vizsga angolul (vagy néhány más nagy világnyelven) történik. A vizsgázóknak 45 különféle jellegű feladatot kell megoldaniuk négy óra alatt. A teljes vizsga interneten történik. Az a vizsgázó eredményes, aki az elérhető 1000 pontból legalább 700-at megszerez.

Az oktatás hivatalos Microsoft tananyaga a 70-290 MCP számú vizsgára készít fel. Egy nemzetközileg elfogadott (sőt mi több, egyre jobban elvárt) minősítés, amely valóban az egész világon egyformán és megbízhatóan jellemzi az adott szakember jártasságát. Persze, jelenleg a tengerentúlon még jóval nagyobb a jelentősége, mint hazánkban, de az Európai Unióban is egyre több állás betöltésének feltétele valamelyik Microsoft Certified minősítés. Egy ilyen oklevelet csak egy minősített oktató/vizsgáztató intézetben (Magyarországon tíz alatt van ezek száma) lehet megszerezni.

Microsoft termékspecialista (MCP) minősítés

Alapos ismeretekkel rendelkezik legalább egy Microsoft termékről. Ezen kívül további vizsgákkal bizonyíthatja jártasságát más szervertermékekkel kapcsolatos témakörökben, a fejlesztői eszközök és alkalmazások területén. A megszerzett vizsgák felhasználhatóak a magasabb (MCSA, MCSE, MCAD, MCSD, MCDBA, MCDST) minősítések megszerzéséhez.

Követelmény: a cím elnyeréséhez egy vizsgát kell letenni bármely aktuális Microsoft vizsga közül. Ez tulajdonképpen a bevezető minősítés, erre építve szerezhetünk magasabb fokozatokat további vizsgák letételével.

Iskolánk Microsoft IT Akadémia.