SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052-014 | 6724 Szeged, Mars tér 14.

Intézmény logo

Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium

HírekKözérdekű adatokGD Oktatási portálKRÉTA

Iskolapszichológus

Iskolapszichológus

Bemutatkozás - Takács Tímea

Takács Tímea vagyok, a 2023/2024-es tanév kezdete óta dolgozom iskolapszichológusként a GD-ben. Amikor nem dolgozok, akkor szívesen töltöm az időmet a barátaimmal, szívesen kapcsolódok ki társasjátékozás vagy kirándulás közben, vagy akár tanulok én is valami újat. Ami számomra pszichológusként a legfontosabb, az a megelőzés, a prevenciós szemlélet. Fontosnak tartom továbbá, hogy olyan ember legyek az iskolában, akihez a diákok, a szüleik és az oktatók is bizalommal fordulhatnak, és azok, akik megkeresnek, segítséget kapjanak a kialakult helyzetek kezelésében, a nehézségek megoldásában.

Mire számíthatsz, ha diákként felkeresel vagy e-mailt írsz nekem?

Első körben keresünk egy olyan időpontot, ami mindkettőnknek megfelel, majd amikor találkozunk, átbeszéljük, hogy miben van szükséged segítségre. Ezután pedig elkezdünk együtt dolgozni a problémán és annak megoldásán. Sajnos nem vagyok varázsló, ezért változás csak akkor érhető el, ha te is teszel érte. Ami fontos: • Ne aggódj, nem kell hozzám évekig járnod. Sok nehézség viszonylag rövid idő alatt, akár néhány találkozással is megoldható. • A munkámban a titoktartás kötelez, ezért nem mondok senkinek semmit az engedélyed nélkül. Ez alól azonban kivételt jelent az a helyzet, ha kiderül, hogy valaki veszélyben van. • Előfordulhat olyan, hogy nem én vagyok az az ember, aki a legjobban tud neked segíteni. Ilyen helyzetben segítek megtalálni a legmegfelelőbb szakembert.

Feladatom

Feladatom, hogy az iskolában dolgozó szakemberként segítsem az oktató-nevelő munkát és a diákok – szülők – oktatók együttműködését. Ehhez a tanulóknak tartok csoportos foglalkozásokat, osztályfőnöki órákat és igény szerint egyéni tanácsadást, a szülők fordulhatnak hozzám szülőkonzultációért és nevelési tanácsadásért, valamint az oktatók is kérhetnek konzultációt.

Elérhetőségeim

Diákoknak személyesen tanítási napokon az A015-ös szobában. Bárki számára e-mailben a takacstimea.gd@gmail.com címen.


Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium

6724 Szeged, Mars tér 14.

Telefon: +3662558750

E-mail: igazgato.szszc.gd@gmail.com

OM azonosító: 203052-014


2024Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium